Quasset uitgeroepen tot Finalist in Energy Open Innovation Challenge

Quasset uitgeroepen tot Finalist in Energy Open Innovation Challenge Quasset uitgeroepen tot Finalist in Energy Open Innovation Challenge

Quasset is door zijn presentatie van de 4DConnect-solution uitgeroepen tot één van de finalisten van de Energy Open Innovation Challenge (EOIC) in Singapore.
4DConnect-solution concentreert zich op één van de door EOIC gedefinieerde challenges: een oplossing ontwerpen die het gebruik van 3D/4D digital twins van faciliteiten mogelijk maakt en tegelijkertijd ingenieurs en technici op verschillende locaties tijdens inspecties met elkaar verbindt.

4DConnect combineert vier sleutelelementen uit de Quasset-toolbox: mixed reality, digitale workflows, 3D/4D digital twins en real-time communicatie. Dit revolutionaire ondersteuningssysteem tussen ingenieurs en externe experts verhoogt de efficiëntie, verbetert de veiligheid en vermindert fouten.

Na de eerste open oproep in september werden 478 oplossingen ingediend door 418 bedrijven uit 93 landen uit de hele wereld. Voor de tweede ronde werden 23 oplossingen geselecteerd voor vier verschillende pitching sessies. In de laatste ronde werden 17 bedrijven geselecteerd als finalist, waaronder Quasset.

De Energy Open Innovation Challenge werd georganiseerd door Enterprise Singapore in samenwerking met vier toonaangevende energiebedrijven: Chevron, ConocoPhillips, ExxonMobil en Shell. De oproep voor het indienen van innovatieve oplossingen concentreert zich op uitdagingen op het gebied van asset management, robotica, duurzaamheid en workflows. In totaal werden 19 challenge statements op de shortlist geplaatst. MKB’s en startups kregen de kans om hun oplossingen te pitchen, te ontwikkelen en te testen. Het is voor het eerst dat vier energiebedrijven hebben besloten tot een dergelijke samenwerking.


OVER QUASSET
Quasset combineert diepgaande kennis van de businessprocessen gerelateerd aan het verbeteren van performance van fysieke assets in de petrochemie en publieke infrastructuur, met de nieuwste trends in technologie (cloud oplossingen, data science, 3D). Wij zetten innovatie in als instrument om echte business toegevoegde waarde te creëren. Middels consultancy, partnering en het ontwikkelen en implementeren van specifieke software tools leveren wij schaalbare oplossingen op maat. Hierdoor zijn
wij over de afgelopen tien jaar gegroeid van een eenmansbedrijf naar een wereldwijde onderneming met vestigingen op drie continenten.

We combineren consultancy met in-house realisatie van nieuwe technische oplossingen en hebben daardoor een reputatie opgebouwd als praktische innovator. Dit leidt tot een trouwe en groeiende klantenkring voor projecten én een snel groeiende inkomstenstroom voor SaaS. Een sleutelfactor van ons succes is ons initiatief “The SPRINT Robotics Collaborative”. Deze stichting is opgericht in 2015 en stelt zich ten doel wereldwijd de inzet robotica voor Inspectie en Onderhoud te versnellen. Quasset is de motor achter deze inmiddels wereldwijde organisatie en dit heeft enorm geholpen om onze reputatie te vestigen en nieuwe klanten van over de hele wereld aan te trekken.

Card image
Registreer voor het KINT Congres 2024

Registreer hier

Card image
Word ook lid van KINT

Meld je hier aan als lid van KINT

Mail ons!

Heeft uzelf een interessant onderwerp waarvan u denkt dat dit op deze site past of in het KINT Nieuwsbulletin, mail dan naar info@kint.nl

-----advertentie-----