62e KINT REGIOBIJEENKOMST

62e KINT REGIOBIJEENKOMST

62e KINT REGIOBIJEENKOMST

Op 17 oktober was Nebest in Vianen met hun prachtig gelegen locatie ingesloten door A2-A27 en het Merwekanaal onze gastheer.

Na ontvangst door Mark Lodema en Patrick Hoogstad werd voorafgaand aan het programma door de 30 bezoekers genoten van het aangeboden broodbuffet.

Mark Lodema vertelde in zijn bedrijfspresentatie over de ontwikkelingen op het gebied van staal, conserveringen en composieten waarin Nebest zeer actief is. Nebest Adviesgroep is een onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, onderzoek, technisch advies en projectmanagement met een sterke focus op assetmanagement. Met meer dan 200 medewerkers biedt Nebest gespecialiseerde technische expertise die bijdraagt aan een efficiënte infrastructuur en een veilige leefomgeving in gebouwen.

Tweede spreker was Jan Pols van Applus/RTD met het onderwerp:

Inspecteren van “moeilijk te inspecteren” leidingen.

Naast de leidingen die gebouwd zijn om geïnspecteerd te worden met “reguliere pigs” zijn er ook een groot aantal die in de categorie “moeilijk te inspecteren“ vallen. Dit zijn overwegend leidingen die geen lanceer en/of ontvangst station hebben maar ook leidingen die eindigen in een Tee, te weinig druk kunnen hebben, eindigen in een opslag faciliteit, diameter veranderingen hebben, etc… Voor het inspecteren van dit soort leidingen heeft Applus RTD diverse systemen ontwikkeld die een interne inspectie toch mogelijk maken. Dit zijn zowel zelf rijdende voertuigen als flexibele en veelzijdige gepompte systemen.  

Met praktijk voorbeelden vertelde Jan wat de mogelijkheden zijn met deze inspectiesystemen en dat men ondanks het meeslepen van een kabel al lengtes kan inspecteren groter dan 20 kilometer.

Laatste spreker was Rien Neggers namens de firma Delta test met het onderwerp:

Afname nieuwe warmtewisselaar tubes in ingebouwde toestand middels wervelstroom.

Met zijn grote ervaring in wervelstroomonderzoek van de firma Delta test vertelde hij o.a. dat zolang de bestaande normen niet aan de eisen van de besteller voldoen en er ruimte voor interpretatie is bij deze normen is het een goede zaak om deze nieuwe tubes opnieuw te onderzoeken in ingebouwde toestand. Dan kunnen niet alleen de fabricagefouten maar ook alle beschadigingen van transport en montage gevonden worden en dit alles kan bijdragen aan een beter eindproduct. 

Na afloop was er nog een interessante rondleiding met onze twee gastheren door hun laboratorium.  

Het was een zeer nuttige en geslaagde bijeenkomst met dank aan de sprekers en gastheer Nebest.

Card image
Registreer voor het KINT Congres 2024

Registreer hier

Card image
Word ook lid van KINT

Meld je hier aan als lid van KINT

Mail ons!

Heeft uzelf een interessant onderwerp waarvan u denkt dat dit op deze site past of in het KINT Nieuwsbulletin, mail dan naar info@kint.nl

-----advertentie-----