Robotoplossingen voor de Inspectie en Maintenance branche (I&M)

Europese bedrijven werken samen aan robotoplossingen voor de Inspectie en Maintenance branche (I&M)


De Europese industriële installaties en het Europese wegennet verouderen in een snel tempo. Grote investeringen voor vernieuwing  blijven uit en daarmee nemen de veiligheidsrisico’s van het gebruik van de verouderde infrastructuur toe. Om de veiligheid te waarborgen is het noodzakelijk om regelmatig inspectie en onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Het Europees PILOTING project is op zoek naar robotoplossingen die de Inspectie en Maintenance branche helpt om de veiligheidsrisico's te beperken. Applus+ ziet er in dit kader op toe dat de robotoplossingen voldoen aan de geldende normen en behoeften van eindgebruikers.

Het PILOTING project gefinancierd door de Europese Unie onder het H2020 onderzoek en innovatie programma, heeft als doel geavanceerde robotica-oplossingen voor I&M te ontwikkelen zodat, inspecties en onderhoudswerkzaamheden sneller, veiliger en kosteneffectiever kunnen verlopen. Het PILOTING project is in 2020 van start gegaan voor de duur van vier jaar en bestaat uit drie pilots die zich onder andere richten op raffinaderijen (Olie & Gas) en bruggen/ viaducten/tunnels (Civiel/ Transport en Infrastructuur). Applus+ is een van de 14 partners, die tesamen de volledige waardeketen binnen de Europese Inspectie & Maintenance branche vertegenwoordigen.

Ondanks de COVID-19 pandamie, heeft het project geen vertraging opgelopen. Op 26 juni 2020  werd een webinar georganiseerd door de Andalusische Stichting voor Lucht- en Ruimtevaartontwikkeling en het centrum voor geavanceerde Lucht- en Ruimtevaart technologie, FADA-CATEC. Het webinar werd door meer dan 150 personen, van ongeveer 100 bedrijven uit 26 landen bijgewoond. Asset owners, inspectiedienstverleners, roboticabedrijven en andere geïnteresseerden uit de Inspectie & Maintenance branche konden kennis nemen van het H2020 PILOTING project en kregen een update over de project-initiatieven.

In het webinar zijn negen inspectiemethoden besproken, waaronder de functionele vereisten van het te ontwikkelen systeem. (Dit omhelst oa robotvoertuigen, AI-algoritmen en onderling verbonden informatiesystemen).

In de komende maanden start het projectteam met het ontwerpen van het robotsysteem. De functionele eisen zijn door de eindgebruikers gedefinieerd. Dit zijn: Ferrovial (Spanje), Chevron Oronite (Frankrijk) en Egnatia Odos AE (Griekenland).

De volgende stap in het project is het ontwerp van het systeem en het definiëren van de validatie scenario's. Daarvoor zullen de projectpartners verschillende locaties bezoeken, die in de toekomst zullen profiteren van deze technologie. Het eerste bezoek aan een locatie is afgelegd.

Wil je meer weten over het PILOTING project? Kijk hier voor meer informatie: https://piloting-project.eu/

Applus+

Als onderdeel van Applus+ groep, biedt Applus+ RVIS inspectiediensten op afstand als een veilig, snel en kosteneffectief alternatief voor conventionele inspectiemethoden. Applus+ is een wereldwijde leider in de test-, inspectie- en certificeringssector, we zijn een betrouwbare partner die de kwaliteit en veiligheid van de activa en infrastructuren van onze klanten verbetert en beschermt. We leveren dit door onze technische capaciteiten, innovatieve aanpak en klantgerichte team van specialisten.

We bieden een compleet portfolio van oplossingen die tegemoetkomen aan een reeks behoeften, van asset-integriteitsbeheer tot wettelijke conformiteitsinspecties. We leggen een sterke nadruk op technologische ontwikkeling en innovatie en hebben een duidelijk begrip van de wettelijke vereisten.

Bij Applus+ dragen we integriteit, ethiek, onafhankelijke beoordelingen, klanttevredenheid en veiligheid hoog in het vaandel.

Het PILOTING project past binnen de visie van Applus+, namelijk een revolutie teweegbrengen in de I&M branche door automatisering te gebruiken om operaties sneller, veiliger en kosteneffectiever te doen laten verlopen.

Bovendien is het proces van projectinnovatie vergelijkbaar met het Design Thinking-proces, dat Applus+  toepast. Design Thinking is een creatieve benadering van productontwikkeling, waarbij producten worden ontworpen vanuit het perspectief van de klant. De kern van Design Thinking legt nadruk op de gebruikerservaring, waardoor gebruikers al in een vroeg stadium worden betrokken. Dit proces leidde Applus+ naar het winnen van drie prijzen, twee commerciële succesprijzen en een innovatieprijs voor succesvolle technologische innovaties.

 

Wil je meer weten over Applus+? Kijk hier voor meer informatie: https://bit.ly/3d1Ejeh

Card image
Word ook lid van KINT

Meld je hier aan als lid van KINT

Mail ons!

Heeft uzelf een interessant onderwerp waarvan u denkt dat dit op deze site past of in het KINT Nieuwsbulletin, mail dan naar info@kint.nl

-----advertentie-----